maanantai 17. marraskuuta 2014

Raakasuklaakakku

Olen vouhottanut viime ajat sokerittomista herkuista,
muunmuassa raakakakuista.
En millään usko, 
että pähkinöillä, taateleilla ja raakakaakaojauheella ym. 
voisi korvata voin, kerman ja sokerin. 
Niin tai, että gluteenittomasta, maidottomasta, sokerittomasta, munattomasta voisi tulla jotain muuta kuin mauton.

Ensimmäinen reseptini on täältä.
 
Kun olen yrittänyt olla vähän aikaa vähemmällä sokerimäärällä,
tämä kakku maistui oikein herkulliselta ja makealta.
A-veljeni mielestä tämä maistui terveelliseltä 
(hän on tunnettu suorasta palautteestaan).
J kysyi, voisikohan meillä tehdä joskus mustikkapiirakkaa
(melko kyllästynyt kaikenlaisiin punajuurikakku ym. kokeiluihini).



 

Terveellisimmistä ainesosista huolimatta, 
ei tämä mikään kevyt vaihtoehto kuitenkaan taida olla.
Ehkä myös hieman kalliimpi kuin "kypsemmät" sisarensa,
mutta näitä testejä tulossa lisää.

2 kommenttia:

  1. Mun sisko on myös innostunut kaikesta raa'asta.
    Itse olen innostunut maistelemaan kaikkea ;) mutta tekemään tuskin rupean.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Innostus on tärkeintä Hanna! Tuo maistelu onkin kivointa koko touhussa. Mutta tekeminenkin melkosen helppoa, kaikki aineet vaan blenderiin ja vähän pakkaseen. Makeeta syksyy meille!

      Poista